‘Skandale dhe sekrete’, në bordin e anijes rezidenciale private më ekskluzive në botë

Bota Lajme

Është një qytet lundrues ekskluzivisht shtëpia e 1%, një shesh lojrash për multimilionerët dhe miliarderët që lundron rreth oqeaneve të botës.

Mirë se vini në “The World”, një anije ekskluzive private rezidenciale me 165 apartamente superluksoze. Kjo anije është e mbuluar me fshehtësi dhe blerja e një apartamenti në bord është një situatë vetëm me ftesë, blerësit duhet të rekomandohen vetëm nga banorët.

Image

Një vlerë neto prej 10 milionë dollarësh thuhet se ky rekomandim është i detyrueshëm. Nëse po imagjinoni festa dekadente, të mbushura me intriga dhe shampanjë të lira – në thelb një episod detar i serialit të HBO “The White Lotus” – ndoshta nuk jeni larg, të paktën sipas rrëfimit të një ish-pasagjeri.

“Unë nuk po them se gjithçka që ndodhi në ‘The White Lotus’ ka ndodhur në The World, por mendoj se, në masë të madhe, krahasimi nuk është i pasaktë,” thotë ish-banori Peter Antonucci për CNN. “Ka shumë njerëz të pasur që bëjnë gjëra lozonjare, ndonjëherë gjëra të këqija, ndonjëherë gjëra skandaloze.” Antonucci është një avokat në pension i cili kaloi gjashtë vjet si banor i The World. Në vitin 2019, ai u shit. Arsyetimi i tij? “Sapo të keni bërë disa herë rreth globit, e keni parë atë. Kisha parë atë që doja të shihja, isha gati të bëja diçka të re.”

I kthyer në tokë të thatë, Antonucci filloi të shqyrtonte revistat që kishte mbajtur gjatë viteve të tij në bord dhe vendosi që atmosfera “klubi i vendit takohet me shtëpinë e miqve” ishte frymëzimi i përsosur për trillime. Tre romanet e Antonucci-t që nga koha e shkruar janë vendosur në një anije imagjinare, më e fundit prej të cilave, “Baticat e tradhtisë”, premton “sekrete, mëkate dhe skandale” në det të hapur.

Antonucci dhe gruaja e tij dëgjuan për The World nëpërmjet një artikulli në Wall Street Journal, rreth vitit 2012. Anija me 12 kate u nis në 2002 dhe shtrihet 196 metra.

Kur dëgjoi për herë të parë për këtë qytet lundrues, Antonucci ishte 52 vjeç dhe po shijonte përfitimet e daljes në pension të parakohshëm. Ai ishte i intriguar nga koncepti dhe gruaja e tij ishte gjithashtu e emocionuar për të mësuar më shumë.

Të interesuarit janë në gjendje të rezervojnë një udhëtim provë në The World si “banor i mundshëm”.

Kështu që shumë shpejt, Antonucci dhe gruaja e tij po hipnin në Belize dhe po lundronin përmes Kanalit të Panamasë në udhëtimin e tyre shijues. Nëse banorët aktualë pëlqejnë një banor të mundshëm, thotë Antonucci, ata mund të jenë propozuesit e tyre.

Blerje miliona dollarësh

Çdo apartament në The World është paksa i ndryshëm, “disa do të jenë pak më të mëdhenj se të tjerët, disa mund të jenë pak më të vegjël,” thotë Antonucci. Antonucci nuk mund të kujtojë shifrat e sakta të përfshira, por ai beson se bleu apartamentin e tij të parë në bord për rreth 1.6 milionë dollarë. Ndryshe nga një anije e zakonshme turistike, banorët janë në gjendje të bëjnë rinovime dhe të dekorojnë sipas shijeve personale. Kjo do të thotë se “disa janë të dekoruara me mobilie moderne dhe pajisje vërtet të lezetshme, disa nuk janë prekur për 20 vjet”, sipas Antonucci.

Rinovimi i një apartamenti në bordin e një anijeje nuk është shumë i thjeshtë. “Gjithçka duhet të inventarizohet dhe të dërgohet muaj e muaj përpara në arka – të gjitha duhet të miratohen”, thotë Antonucci. Në përgjithësi, Antonucci zotëronte katër apartamente të veçanta gjatë pesë viteve të tij në bordin e The World. “Jo të gjitha menjëherë,” shpjegon ai. “Kam pasur dy njëherësh. Dhe më pas i kisha dy të tjerat veçmas.” Antonucci përmirësohej çdo herë në diçka pak më të bukur – ai thotë se apartamentet e mëvonshme që bleu ishin rreth 4 milionë dollarë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *