Ndahet nga jeta bankieri i famshëm Lord Jacob Rothschild

Bota Lajme

Financieri dhe anëtari i familjes bankare Rothschild, Lord Jacob Rothschild, ka vdekur në moshën 87-vjeçare, tha familja e tij.

Rothschild filloi karrierën e tij në bankën familjare, NM Rothschild & Sons, në vitin 1963, përpara se të themelonte grupin e atëhershëm J Rothschild Assurance, tani St James’s Place, me Mark Weinberg në 1980, raportoi Independent.

Ai gjithashtu themeloi Windmill Hill Asset Management, i cili menaxhon portofolin filantropik të familjes. Gjatë karrierës së tij ka shërbyer edhe si nënkryetar i televizionit të atëhershëm “BSkiB”, si dhe kryetar i Bordit të Galerisë Kombëtare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *