Evakuohen nga Gaza, nëna shqiptare dhe 4 fëmijët e saj të mitur, ndodhen në Egjipt (Foto)

Bota Lajme

5 shtetas të Shqipërisë janë evakuuar nga lufta në Gaza.

Ministri i Jashtëm i Shqipërisë Igli Hasani në një njoftim ka bërë me dije se shtetasit e parë shqiptarë nëna dhe katër fëmijët e mitur kanë arritur të largohen nga Gaza, pas gati 3 javësh përpjekjeje.

Tashmë ata ndodhen të sigurt në Egjipt, ndërsa vijojnë procedurat për kthimin e tyre sa më të shpejtë në Shqipëri.

Reagimi i ministrit Hasani

Pas tre javësh përpjekjesh e vështirësish, më në fund shtetasit e parë shqiptarë, një nënë dhe 4 fëmijët e saj të mitur, sapo lanë territorin e Gazës.

Ata ndodhen tashmë të sigurt në Egjipt, ndërsa vijojmë proçedurat për kthimin e tyre sa më të shpejtë në Shqipëri.

Mirënjohje për autoritetet e Izraelit dhe Egjiptit për bashkëpunimin, për mbështetjen si dhe kolegëve të ambasadave shqiptare në Izrael dhe Egjipt për punën e mirë në këtë situatë e operacion kompleks.

Po punojmë ngushtë me autoritetet për kthimin e shpejtë e të sigurt të shtetasve të tjerë shqiptarë që ndodhen në Gaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *