Rama propozoi që KFOR-i ta kontrolloj veriun, Kurti: Policia kudo përgjigjet e para

Bota Lajme

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, lidhur me propozimin e kryeministrit shqiptar, Edi Rama, për vendosjen e KFOR-it nën kontrollin e veriut të Kosovës, në një intervistë për Istraga-n që do të publikohet të dielën, ka hedhur poshtë idenë për diçka të tillë.

Ai ka theksuar se në çdo pjesë të vendit e para përgjigjet Policia e Kosovës, pastaj EULEX-i dhe më pas KFOR-i.

Kurti gjithashtu ka theksuar se përveç përmbajtjes së rregullave të sigurisë aktuale, ata kanë nevojë për patrulla të përbashkëta të policisë së Kosovës dhe KFOR-it në kufirin mes Kosovës dhe Serbisë.

“Ne kemi nevojë për patrulla të përbashkëta të policisë sonë dhe KFOR-it në kufirin mes Kosovës dhe Serbisë. E për sa i përket gjërave të tjera, kjo tashmë është vendosur. Kudo në Kosovë – e para që përgjigjet është policia jonë, pastaj EULEX-i dhe më pas KFOR-i. Dhe nuk mendoj se kjo formulë duhet ndryshuar” , ka deklaruar Kurti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *