Selmani: Në festivalin ndërkombëtar të filmit TIFFODA, do të shfaqen 45 filma

Kulture Maqedoni

Festivali ndërkombetarë i Filmit “TIFF ODA 2023” fillon nga datë 04 Korrik dhe do të zgjasë deri më 08 Korrik 2023 në Tetovë. Nga gjithsejt 2941 filma të aplikuar nga 112 vende të botës, këtë vit në TIFFODA do të shfaqen 45 film ndërsa 34 prej tyre do të garojnë për çmimet kryesore në pesë kategori; CINE BALKAN PANORAMA, SHORT FICTION, SHORT DOCUMENATRY, SHORT ANIMATION dhe STUDENT FILM tha per Pres Klub Sabedin Selmani, drejtor i festivalit te filmit TIFFODA.
Në kategoritë CINE EUROPEAN PANORAMA dhe CINE BALKAN PANORAMA filmdashësit do të kenë mundësi të shijojnë disa premiera si dhe një perzgjedhje shumë të pasur të filmave triumfues në festivalet më të mëdha botërore. Vlerësimin e filmave pjesëmarrës në këtë edicion të Festivalit Ndërkombetarë të Filmit në Tetovë “TIFF ODA 2023” në garën ballkanike do ta bëjnë emra të njohur të botës së filmit si Kaltrina Krasniqi (regjisore), Lazar Sekulovski (montazher filmi) dhe Refet Abazi (aktor). Ndërsa juria në kategoritë e filmave të shkurtër këtë vit perbehet nga Ilire Vinca (aktore), Flonja Kodheli (regjisore) dhe Çigdem Sezgin (regjisore).
Në vazhdim ju prezantojmë filmat pjesemarrës në “TIFF ODA 2023” sipas kategorive:
he Albanian Virgin – Bujar Alimani – Albania, Germany, Belgium, Kosovo – 120’
Men of Deeds – Paul Negoescu – Romania, Bulgaria – 106’
The Land Within – Fisnik Maxville – Switzerland, Kosovo – 118’
Actors of Cannes – Mentor Spahiu – Kosovo – 72’
The Happiest Man in the World – Teona Strugar Mitevska – North Macedonia, Denmark, Belgium, Slovenia, Croatia, Bosnia and Herzegovina – 100’
The Ballad of Piargy – Ivo Trajkov – Slovakia, North Macedonia, Czech Republic – 100’
SUNA – Çigdem Sezgin – Turkey, Spain, Bulgaria – 102’
Needles – My Secret Garden – Merita Cocoli – North Macedonia – 61’
Eight Days of the week – Berat Asani, Sabedin Selmani – North Macedonia – 20’
The Return – Kastriot Abdyli – North Macedonia – 81’
Stela – Stojan Vujicic – North Macedonia, Serbia, Germany – 91’
Happy New Year 1982 – Sokol Keraj – Albania – 26’
Sun – Rain Nikolla – Albania – 17’
Elena – Mateus Cingi – Albania – 15’
WE HAVE THE SUN – Petrit Ruka – Albania – 28’
Cherries – Vytautas Katkus – Lithuania – 15’
Dossier Future – Goce Trajkovski – North Macedonia – 19’
Infantry – Laís Santos Araújo – Brazil – 24’
Les chenilles – Michelle Keserwany, Noel Keserwany – France – 30’
The Carson Effect – Richard GERARD – Belgium – 17’
Power Signal – Oscar Boyson – US – 20’
Memoir of a Veering Storm – Sofia Georgovassili – Greece – 14’
Tria – Giulia Grandinetti – Italy – 17’
White Ant – Shalini Adnani – UK – 14’
The Script – Aleksandra Kardalevska – North Macedonia – 15’
Aqueronte – Spain – Manuel Muñoz Rivas – 25’
When a Rocket Sits on the Launch Pad – China – Bohao Liu – 12’
7 words about passing away – Poland – Łukasz Iwanicz – 9’
Half Year – Albania – Pandeli Ceco – 29’
The Devil – Jan Bujnowski – Poland – 19’
Rites – Damián Vondrášek – Czech Republic – 15’
Mali I Mallkuar – Faris Maxhuni – Kosovo – 11’
I, the President – Marija Grcheva – North Macedonia – 14’
TEA & KEJSI – Kristina Rushiti, Jonida Koçi – Albania – 26’
Feed the Dog – Lasse Gottlieb – Denmark – 12’
BÊTES D’EMPLOI – Axelle FOUQUE – France – 3’
Head in the Clouds – Kaylee Tian Lin Tan – US – 2’
On my Bicycle – Océane Lavergne, Benjamin Langagne – France – 8’
On the Ground – Lucie Dupeyrat, Nathan Ygouf – France – 6’
Spirit of the Great Heart – Nathan Erasmus – UK – 4’
Synchrony – Julia Le Bras-Juarez, Emmie Marriere – France – 8’
Tear Off – Clément Del Negro, Charlotte Fargier – France – 6’
THE SWINEHERD – Magnus Igland MØLLER, Peter SMITH – Denmark – 6’
WHAT ABOUT COOKING? – Thibault DELAIRE, Pauline AUBERT – France – 4’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *