Miniera e parave, projekti “Shkupi-2014”, nën hetime 15 persona, formacioni i ish qeverisë Gruevskia

Lajme Maqedoni

Prokurori Publik, Lape tha se është duke u zhvilluar proces hetimorë ndaj 15 personave fizik 7 personave juridik, në mesin e të cilëve, përvec shtetasve të Maqedonisë ka edhe shtetas nga Italia.

Prokurori që udhëheq procesin, tha se kundër 7 personave është propozuar masa e arrestit paraburgim, ndsërsa kundër të tjerëve do ndërmeren masa tjera  duke bllokuar xhirollogaritë dhe pasuritë pronsore.

Një pjesë e të arrestuarve akuzohen për keqpërdorim të pozitës zyrtare, ndërsa të tjerë për larje parashë nga biznese ilegale.

“Ekzistojnë dyshime të bazuara se nga gjysma e parë e vitit 2007 deri në fund të vitit 2013, I dishuari kryesorë, Nikolla Gruevski, në bashkëpunim me bashkëpunëtorët e tijë më të ngusht, minsitrin e finanacave, Zoran Stavrevski dhe ish kryetarin e Komunës Qendër, janë bashkuar për përfitime financiare. Për projektin “Shkupi-2014”, nuk ekzistonë document I shkruar, program dhe as vendim nga organ kompetent shtetërorë”, thotë Prokurori Publik, Lape.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *