Tednenca për të ikur nga “feri”, premisë koshiente e të sëmurve psiqik, vëmendja e shtetit largë njerëzores

Lajme Maqedoni

Shkaku i kushteve te renda në spitalet psikiatrike në vend, ka nxitur edhe ikjet e shpeshta të pacientëve nga këta qendra.

Avokati i Popullit, konstaton se shkaku kryesorë kushteve të renda për qëndrim në spitalet psikiatrike në Maqedoninë e Veriut është mungesa e organizimit të aktiviteteteve dhe përmirësimi I vikendeve trajtuese.
“Kushtet material të repartit gjyqësorë në spitalin psikiatrik-Shkup nuk I plotësonë standardet që con në nevojën për një hapësirë më positive trajtuese. Duhet të meren masa të menjëhershme për renovimin e objektit me qëllim të përmirësimit të kushteve të qëndrimit si për pacientët ashtu edhe për personelin në drejtim të krijimit të kushteve më të mira të punës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *