Lirohen tre policët e rrëmbyer nga forcat serbe

Bota Lajme

Tre policët e Kosovës që u rrëmbyen nga forcat serbe me 14 qershor janë liruar të hënën nga Gjykata në Kralevë. Rifat Zeka, Beqir Sefi e Mustafë Shemi u paraqitën sot para gjykatës në Serbi, e cila vendosi për lirimin e tyre. Edhe njëri nga familjarët e të rrëmbyerve ka deklaruar për RTK, se policët janë liruar dhe vetëm po pritet nisja për në Kosovë.

Lirimin e tre policëve e ka konfirmuar nëpërmjet një konference për media Gjykata e Kralevës, e cila thotë se të pandehurve u ndërpritet paraburgimi.

Policët u arrestuan nga forcat serbe, brenda territorit të Kosovës gjatë patrullimit kufitar në pikën e quajtur Tresave/Bare, në përpjekje për të parandaluar krimin e organizuar dhe kontrabandën.

Arrestimi i tre policëve kishte nxitur reagime të shumta në vend. Lirimin e tre policëve e kanë kërkuar Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *