Kurti: Lirimi i tre policëve na gëzon, por Serbia duhet të mbajë përgjegjësi

Bota Lajme

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka konfirmuar lirimin e tre policëve që u rrëmbyen nga forcat serbe. Edhe pse të lumtur me lirimin e tyre, Kurti thotë se rrëmbimi dhunon të drejtat e njeriut dhe se agresioni serb duhet të mbajë përgjegjësi.

“Mund të konfirmojmë se 3 policët e rrëmbyer janë liruar. Ndonëse jemi të gëzuar që ata do të mund të kthehen tek familjet e tyre, ky rrëmbim konsiston në dhunimin serioz të të drejtave të njeriut dhe duhet të dënohet. Agresioni serb duhet të mbahet përgjegjës”, shkroi Kurti.

Kujtojmë që ditën e sotme, Gjykata e Kralevës i ka komunikuar tre policëve aktakuzën dhe se ata mund të mbrohen në gjendje të lirë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *