Ramiz Merko ka 6 padi në Prokurori, Gjykatat të pafuqishme ndaj tij, kush e bëri të paprekshëm këtë njeri?

Lajme Maqedoni

Departamenti Amerikan I shtetit vetëm evidentoi një funkcionar të korruptuar, por për këtë institucionet evendit jo që nuk kanë pasur dieni. Rastet e tij janë të evidentuar, por gjykatat nuk kan pasur guxim të veprojnë. Institucionet tani me nga presioni amerikan po nxitojne te veprojne duke kerkuar nen llup se kush e beri të paprekshëm këtë njeri.

Në përputhje me evidencën e Prokurorisë publike, aktialisht kundër Ramiz Merkos ka gjashtë raste aktive.
Merko bahkë me familjen e tij është në listën e zezë amerikane për korrupcion dhe ndikim në procese gjyqësore.
Për të njëjtat vepra ai eshte nën hetim edhe nga institucionet e vendit, por asnjëra nga këto gjashtë raste nuk është active dhe nuk është procesuar nga gjykatat e vendit. Prokuroria, paralajmëroi se në mënyrë urgjente do të shqyrtojë cdo lëndë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *