Biznesi ankohet, qeveria vetëm dëgjon, por nuk ofronë zgjidhje

Lajme Maqedoni

Konferenca vjetore e Odës ekonomike, nxorri në sipërfaqe problemet me të cilët ballafaqohet biznesi sot, raporton Presklub.mk.

Sipas tyre, problem kryesorë në biznes janë pagat dhe fuqia punëtore. Për ti mbajtur punëtorët dhe për të ofruar më shuëmë rrogë duhet të bëhet liberalizimi I tregut ndërkombëtarë të punës.

“Kërkojmë nga qeveria që kontributet për pagën minimale që janë të larta dhe që sillen 47.5% të ulet në 32% për të rritur pagën minimale. Kërkojmë nga qeveria që të liberalizojë sjelljen e punëtorëve të huaj nga jashtë, për shkak se bëhet fjalë për procedura të gjata dhe të komplikuara për sjelljen e të huajve”, ka deklaruar Mendy Qira, kryetarë I Odës Ekonomike të Maqedonisë Veri – Perendimore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *