Kryeministri shqiptarë, jashtë loje, Mickoski hedhë poshtë gjithcka që mbanë vulën e BDI-së

Lajme Maqedoni

Lideri I VMRO-DPMNE-së, Hristian Mickoski, gjatë qëndrimit të tij në Kocan, ka deklaruar se dëshironë një qeveri pa BDO-në deri në zgjedhje dhe aamandamentete ksuhtetuese të bëhen efektive kur vendi të bëhet anëtare e BDE-së.

Ai ka theksuar se opozita e konsoliduar shqiptare është mirë të jetë pjesë e asaj qeverie, kurse ndryshimet kushtetuese të vlejnë pasi Maqedonia të bëhet pjesë e BE-së.

Ai ka komentuar edhe Kryeministrin shqiptar që sipas marrëveshjes duhet të jetë në krye të qeverisë teknike 100 ditë para zgjedhjeve.

“Kryeministri i ardhshëm nuk do të jetë Kryeministër për shkak të marrëveshjes LSDM-BDI, por do të jetë Kryeministër që do të zgjidhet nga shumica e deputetëve në kuadër të Parlamentit. Këtë e propozuam ne si VMRO-DPMNE dhe presim përgjigje nga LSDM-ja” – tha Mickoski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *