Spitali i Tetovës me qendër urgjente dhe me mjete të ndryshkura, por pa Neurokirurg kujdestarë!

Maqedoni

Sot në Spitalin Klinik të Tetovës është vënë në përdorim qendra e re e urgjencës, ku para së gjithash do të bëhet triazhi dhe përveç kësaj do të lehtësojë repartin e sëmundjeve interne.

Qendra Urgjente përfshin sallën për kujdes intensiv, hapësirë për EKG, hapësirë për Eho, hapësirë për ndërhyrje të vogla kirurgjike dhe të ngjashme.< Sipas Ministrit të Shëndetësisë i cili ditë më parë u shpreh se në Spitalin e Tetovës operacionet bëhen me mjete të ndryshkura, ai u shpreh ky spital do shumë shpejtë do të merr emrin Klinikë. Qendra e re e Urgjencës, sërish nuk do të ketë Neurokirug kujdestarë, ku drejtori i Spitalit, Pëllumb Vela u shpreh se së shpejti do të kryhet edhe kjo punë. “Shumë shpejtë do të bëhet” tha shkurtë për TS, Vela sa i përket Neurkirugëve. Spitali Klinik i Tetovës gati 1 vit është nuk funksionojnë liftat as, e ministri Mexhiti premtoi se brenda katër muajve do të vendsoen 7 lifta të rinjë. Ndryshe deri tash nëse një pacient merr lëndime në kokë apo ku do tejtër, janë drejtuar direktë në Shkup pasi edhe mjekët por edhe kushtet kanë qenë arsyeja kryesore për këtë destinacion./TS/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *