Njihuni me dhjetë vjedhjet më të mëdha të artit në histori

Arti nuk e humb kurrë vlerën e tij. Kjo është arsyeja kryesore pse shumica e veprave të artit shpesh marrin vlera marramendëse, duke i bërë ato prenë më të popullarizuar për hajdutët e sofistikuar, falë të cilave janë kryer disa nga grabitjet më të mëdha në histori. Arti është një investim i madh për këdo që […]

Continue Reading

Një film rreth Hari Dzeksonit, “The Last Balkan Kowoboy” nga regjisori Sabidin Aliu, nesër premiera në fakultetitn e arteve

Nesër (13.07.2023) në orën 20 h në sallën e fakultetit të arteve, do të shfaqet premiera e filmi, “The Last Balkan Kowoboy”, Nga regjisori I disa filmave, Sabidin Aliu. Një film rreth Hari Dzeksonit, një titull intrigues, që nxit kureshtjen, një përshtatje artistike si shfaqet “Kowboy” I fundit, mund të ndiqet nesër në premierën e […]

Continue Reading

Selmani: Në festivalin ndërkombëtar të filmit TIFFODA, do të shfaqen 45 filma

Festivali ndërkombetarë i Filmit “TIFF ODA 2023” fillon nga datë 04 Korrik dhe do të zgjasë deri më 08 Korrik 2023 në Tetovë. Nga gjithsejt 2941 filma të aplikuar nga 112 vende të botës, këtë vit në TIFFODA do të shfaqen 45 film ndërsa 34 prej tyre do të garojnë për çmimet kryesore në pesë […]

Continue Reading

Në Prizren me krijimtarinë letrare të poetes Sadije Aliti

Prizreni i historisë, lavdisë, krenarisë, kulturës e traditës tuboi artëdashësit në një takimi poetik “Tetova-Poezia- Prizreni”, me poeten tetovare Sadije Aliti. Ky aktivitet letrar u realizua nga Shoqatapër kulturë dhe art “Fidani” në Prizren në sallën e SHKA “Agimi”. Vlerësim kritik për krijimtarinë poetike të autores prezantuan: Dr.Flora Brovina, Dr.Nexhat Çoçaj, Bedri Halimi. Berat Batiu, […]

Continue Reading

„Këngëzime folklorike”, libri më i ri i shkrimtarit, studjuesit Syrja Etemi, një “kutie magjike”, e këngës folklorike

Libri I fundit I shkrimtarit Syrja Etemi nga folkloristika – I titulluar: „Këngëzime folklorike dyzërëshe” si një përmbledhje këngësh folklorike bifonike, të cilat janë kënduar dhe akoma po vazhdojnë të këndohen nga rapsodë e këngëtarë të ndryshëm në Republikën e Maqedonisë së Veriut, po demolon këto kufinj administrativë të këtyre viseve të Ballkanit. Është me […]

Continue Reading

Fakulteti i Arteve në Tetovë mbyll vitin akademik me ekspozite artistike

Në hapësirat e Fakultetit të Arteve të Universitetit të Tetovës, më 13 qershor 2023, u hap ekspozita e studentëve të Artit Figurativ, aktivitet ky që është shndërruar në traditë dhe organizohet në përfundim të çdo viti akademik. Në këtë ekspozitë, studentët paraqesin punën dhe suksesin e tyre të arritur brenda një viti, në pikturë, skulpturë, […]

Continue Reading