Miratohet pakoja e ligjeve për pagat e personave të zgjedhur dhe të emëruar

Lajme Maqedoni

Kuvendi i votoi ndryshimet ligjore të 6 ligjeve për uljen e koeficientëve për llogarinë e pagave të funksionarëve.

Pasi dje, me procedurë të shkurtuar, u votua nevoja e miratimit të tyre, në mënyrë të shpejtë i kaloi filtrat e komisioneve dhe sot zyrtarisht u votuan nga deputetët.

Janë ndryshuar 6 ligje; Ligji për paga dhe kompensime tjera të personave të zgjedhur dhe të emëruar, Ligji për deputetët, Ligji për pagat e anëtareve të Këshillit të Prokurorëve Publik, Ligji për pagat e gjykatësve, Ligji për pagat e Prokurorëve Publik dhe Ligji për pagat e anëtarëve të Këshillit Gjyqësor.

Propozimin e kishte dorëzuar grupi parlamentar I LSDM-së, nga ku thanë se me këto ndryshime, me rritjen e pagës mesatare nuk do të rriten pagat e funksionarëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *