Vdekja e Navalnyt, aktivisti: E vranë me metodën sovjetike, një grusht i vetëm në…

Bota Lajme

Mes thirrjeve për zbardhjen e vdekjes së tij, Moska zyrtare pohoi vetëm se vdekja e Aleksei Navalnyt të burgosur në një koloni penale të rrethit Arktik ishte pasojë e një sëmundjeje të papërcaktuar të zemrës.

“Sindroma e vdekjes së papritur”, këtë përmendën zyrtarët në arsyetimin e dhënë largimit të paprirut nga jeta të opozitarit 47 vjeçar, kritik i përbetuar i Kremlinit.

Por Vladimir Osechkin, disident rus dhe aktivist për të drejtat e njeriut, beson se ka një tjetër arsye për këtë vdekje tronditëse: Sipas tij, mavijosjet e gjetura në trupin e Navalny korrespondojnë me pasojat e metodës së ekzekutimit “me një goditje të dhunshme”. Bëhet fjalë për një grusht të vetëm në zemër, një teknikë e hershme kjo e përdorur nga KGB-ja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *