Mesazhet e fshehta të Putinit në intervistën me Tucker Carlson

Bota Lajme

Në një intervistë me gazetarin amerikan Tucker Carlson, shefi i Kremlinit, Vladimir Putin (71 vjeë) tregoi për biseda personale me ish-presidentët e SHBA Bill Clinton (deri në 2001) dhe George W. Bush Jr. (deri në 2009).

Për një arsye shumë specifike në intervistë, Putini donte si gjithmonë të portretizonte Rusinë si një viktimë të Perëndimit dhe të diskreditonte Perëndimin në tërësi.

Për ta bërë këtë, ai duhej të ushqente bashkëbiseduesin e tij (dhe audiencën) me teori konspirative, domethënë: se Perëndimi apo SHBA-ja nuk do të qeverisen nga presidentët e tyre, por nga forcat e errëta pas tyre, për shembull nga shërbimi i tyre sekret, CIA.

CIA thuhet se e ka penguar Putinin të bashkëpunojë me SHBA-në

Befasuese: Putini shpesh i thyente anekdotat e tij, duke thënë, për shembull, ose “nuk do të ishte e saktë” . Por mesazhi i fshehur tashmë ishte vendosur aty çdo herë, çdo herë sipas të njëjtit model.

Shembull: Putin pyeti një president të SHBA-së, të cilin ai nuk e përmendi emrin, se CIA po mbështeste separatistët në Kaukaz. Ai e besoi atë, u tmerrua nga kjo dhe i premtoi Putinit: “Unë do t’i godas (njerëzit e shërbimit sekret)!”

Por pas një pritjeje dhe hetimi të gjatë, CIA informoi shërbimin sekret rus FSB: “Ne kemi punuar me opozitën në Rusi. Ne besojmë se kjo është gjëja e duhur për të bërë dhe ne do të vazhdojmë ta bëjmë atë.”

▶︎ Ai e pyeti Bill Klintonin : “Bill, a mendoni se nëse Rusia do të aplikonte për t’u anëtarësuar në NATO, kjo do të ndodhte?” Ai u përgjigj pozitivisht, sipas Putinit, duke thënë: “Kjo është interesante. Unë mendoj kështu.” Por më vonë, gjatë darkës në Kremlin, ai u tërhoq: “E dini, unë fola me ekipin tim, kjo nuk është e mundur tani.”

Putin i dërgoi lëvdata me ‘helm’ George W. Bush : “Ai bëri shumë gabime në lidhje me Rusinë. Por në një nivel personal, njerëzor kam pasur një marrëdhënie të mirë me të”. Ai gjithashtu foli mirë për Donald Trump duke u shprehur: “Nuk ka të bëjë me personalitetin e liderit. Ka të bëjë me mentalitetin e elitave.”

▶︎ Putin i tregoi Carlson-it për një tjetër incident, duke përmendur Xhorxh Bush Seniorin, megjithëse ai përsëri me siguri do të thoshte George W. Bush Junior. Në çdo rast, në SHBA ai i tha Presidentit: “Imagjinoni sikur të mund t’i kapërcejmë së bashku sfidat globale të sigurisë strategjike. Bota do të ndryshonte.”

Edhe këtu presidenti amerikan u befasua i lumtur dhe pranoi të mendonte për këtë. Por më vonë, në një takim në Kremlin, Sekretari i Mbrojtjes dhe ish-shefi i CIA-s, Robert Gates dhe Sekretarja e Shtetit Condoleeza Rice (të dy ishin në detyrë kur George W. Bush Junior ishte në detyrë) hoqën nga tavolina planet e tij të paqes botërore me qëllime të mira pohon Putin.

▶︎ Lidhur me shpërthimin Nord Stream II , Putin tha se ishte plotësisht e qartë se kush qëndron pas tij. Tucker Carlson madje pyeti në mënyrë kritike: “Nëse do të kishit prova a do të thoni se NATO, SHBA, CIA, Perëndimi e bënë këtë? Atëherë pse nuk do t’i paraqisni këto prova që të merrni një fitore propagandistike?

Putin: “Në luftën propagandistike është shumë e vështirë të mposhtni Shtetet e Bashkuara, sepse Shtetet e Bashkuara kontrollojnë të gjitha mediat e botës dhe shumë media evropiane. Përfituesit më të mëdhenj të mediave më të mëdha evropiane janë institucionet financiare amerikane”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *