Kaos në Gjermani, mbi 25.000 punonjës të sigurisë në aeroport në grevë, pezullohen mijëra fluturime

Lajme Maqedoni

Dhjetëra mijëra pasagjerë u ndaluan të fluturojnë enjten pasi stafi i sigurisë së aeroportit në të gjithë Gjermaninë organizoi një grevë me largim nga vendi i punës.

Rreth 25 mijë punonjës të aeroportit janë larguar nga puna në të gjithë Gjermaninë, duke i lënë linjat ajrore të përpiqen të akomodojnë pasagjerët e kapur në kaosin e udhëtimit.

Ndërkohë që mbi 1100 fluturime u anuluan në mbi 11 aeroporte, duke përfshirë Frankfurtin, më i ngarkuari në vend, dhe Berlinin.

Largimi, i thirrur nga sindikata e vendit Verdi, është pjesë e një serie grevash në ekonominë më të madhe të Evropës. Fundjavën e kaluar, operatori hekurudhor gjerman Deutsche Bahn u godit nga një grevë e madhe e drejtuesve të trenave që zgjati disa ditë.

Verdi po bën thirrje për një grevë mbarëkombëtare nga punonjësit e transportit publik lokal të premten, e cila do të ndalojë autobusët, tramvajet dhe shërbimet e nëndheshme.

Sindikata po kërkon një rritje pagash prej 2.80 euro në orë, si dhe shpërblime më të larta dhe pagesa jashtë orarit nga ora e parë e punës jashtë orarit, për një afat të kontratës kolektive prej 12 muaj.

Por menaxherët e aeroportit e kanë kritikuar masën, duke thënë se është publiku udhëtues ai që vuan më shumë nga greva.

“Është gjithmonë gjithçka që i lëndon pasagjerët tanë, na lëndon ne. Kështu që ne nuk jemi të prirur ta shohim përsëri, kështu që ne me të vërtetë shpresojmë që ata të gjejnë një marrëveshje dhe se ata do të kenë një marrëveshje të re kolektive shumë shpejt dhe udhëtarët tanë mund të fluturojnë. pa asnjë ndërprerje”, tha Jan-Peter Haack, zëdhënës i Aeroportit Ndërkombëtar të Brandenburgut të Berlinit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *