Begaj: Shqiptarët janë një faktor i rëndësishëm për stabilitetin dhe ardhmërinë e RMV

Lajme Maqedoni

Presidenti i Shqipërisë Bajram Begaj nëpërmjet një postimi ka urar Kryeministrin e parë shqiptar në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferin duke theksuar se shqiptarët janë një faktor i rëndësishëm për stabilitetin dhe ardhmërinë e RMV.

“Urimet e mia më të përzemërta qeverisë së re teknike të Maqedonisë së Veriut dhe Kryeministrit të saj, zotit Talat Xhaferi!

Pavarësisht kufizimit në kohë dhe në kompetenca, kjo qeveri ka sfidën dhe privilegjin për të realizuar zgjedhje të lira e të ndershme, për të ruajtur stabilitetin dhe kursin euro-atlantik të vendit si dhe të dëshmojë aftësinë për të qenë gjithpërfshirëse dhe bashkëpunuese me të gjithë faktorët pa dallim politik dhe etnik!

Shqiptarët janë një faktor i rëndësishëm për stabilitetin dhe ardhmërinë e RMV.

Ky është rasti që ata të dëshmojnë se e shohin lidershipin vetëm në perspektivën e integrimit të RMV në BE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *