Panorama prekëse në Gaza, palestinezët pjekin bukë në rrënojat e shtëpive

Bota Lajme

Qyteti Khan Younis në Gaza është i shkatërruar nga sulmet izraelite.

Pamjet e siguruara nga fotografët e Associated Press tregojnë banorët duke pjekur bukë mes rrënojave në lagjen Khuza’a.

Thomas White, drejtori i çështjeve të Agjencisë së Kombeve të Bashkuara për Ndihmën dhe Punën për Refugjatët në Gaza, tha se Gaza ishte shndërruar në një “qytet fantazmë” nga sulmet ajrore përpara armëpushimit.

Më shumë se 70% e njerëzve në Gaza janë zhvendosur nga lufta, sipas UNRWA, me një milion që tani përdorin strehimoret e saj.

Midis tyre janë 100,000 njerëz në 50 strehimore në veri, shumë të frikësuar për të bërë udhëtimin në jug të urdhëruar nga ushtria izraelite, tha agjencia.

“Për shkak të reshjeve të mëdha të shiut, ne pamë njerëz të mbuluar me baltë, duke mbajtur atë që mundnin. Një nënë e re po ecte përgjatë rrugës me dy vajzat e saj të vogla, të dyja që qanin. Njëra nga vajzat po mbante njërën nga këpucët e saj me baltë.”

Punonjësit e ndihmave të OKB-së e kanë përshkruar shkatërrimin “pikëllues” në Gazën veriore, ndërsa ata dërguan ndihma humanitare për herë të parë në zonat e prekura, që nga fillimi i luftës.

Një kolonë me gjashtë kamionë të Agjencisë së Ndihmës dhe Punës së OKB-së kaloi përmes rrugëve të mbushura me rrënoja për të arritur në Jabalia të hënën, duke transportuar ushqim, ujë dhe tenda, sipas agjencisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *