Komiteti për Mbrojtjen e Gazetarëve: Të paktën 50 gazetarë janë vrarë në luftën Izrael-Hamas Komiteti për Mbrojtjen e Gazetarëve: Të paktën 50 gazetarë janë vrarë në luftën Izrael-Hamas

Bota Lajme

Të paktën 50 gazetarë dhe punonjës të medias janë vrarë që nga shpërthimi i konfliktit të përgjakshëm midis Izraelit dhe Hamasit muajin e kaluar, tha Komiteti për Mbrojtjen e Gazetarëve të hënën mbrëma, në atë që ka qenë muaji më vdekjeprurës për gazetarët që kur grupi për lirinë e shtypit filloi të gjurmonte vdekjet në 1992.

Sipas organizatës, numri në rritje shënoi një “piketë të zymtë” dhe tejkalon 15 gazetarët që janë vrarë në luftën e vazhdueshme të Rusisë kundër Ukrainës. Të shtunën, pesë gazetarë u vranë, duke shënuar ditën e dytë më vdekjeprurëse të konfliktit, tha CPJ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *