Ushtarët izraelitë e lëshojnë spitalin Al Shifa

Bota Lajme

– Një gazetar i cili është bllokuar brenda spitalit Al Shifa tha se ushtarët tani e kanë lëshuar ndërtesën dhe janë zhvendosur jashtë mureve të saj, raportoi Bi-Bi-Si.

Forcat e Mbrojtjes të Izraelit zyrtarisht nuk e kanë komentuar pretendimin ose nuk kanë thënë se kur do të përfundojë operacioni.

Bi-Bi-Si theksoi se nuk mund në mënyrë të pavarur të konfirmojë nëse ushtarët e kanë lëshuar Al Shifan.

Ndërkohë, Etar Shalabi i Bi-Bi-Si Arabik bisedoi me mjekun Mohamed Abu Salamia, drejtor i përgjithshëm i spitalit Al Shifa, i cili tha se ushtarët ishin larguar nga ndërtesa e kirurgjisë së specializuar të spitalit.

Megjithëatë, ai nuk mundi të konfirmojë nëse ata ishin larguar edhe nga ndërtesat e tjera të kompleksit.

-“Unë ende mund të shoh shumë tanke në portat e spitalit”, tha ai.

Mjeku Salamia, gjithashtu, i akuzoi trupat izraelit për dëmtimin e pajisjeve të specializuara gjatë bastisjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *