Mjekët pa Kufij thonë se kanë humbur kontaktet me stafin e spitalit më të madh të Gazës

Bota Lajme

Grupi humanitar ndërkombëtar ‘Mjekët pa kufij’ thonë se kanë humbur kontaktet me stafin e tyre brenda objektit më të madh të kujdesit shëndetësor të Gazës, Spitalit Al-Shifa, mes raporteve për “bombardime të rënda” në afërsi të kompleksit.
“Gjatë orëve të fundit, sulmet kundër spitalit Al-Shifa janë intensifikuar në mënyrë dramatike. Stafi i [Mjekët pa Kufij] në spital raportoi një situatë katastrofike brenda”, tha grupi humanitar në një postim në X, dikur Twitter, në orën 3:43 të mëngjesit me orën lokale të Gazës.

Grupi tha se ishte jashtëzakonisht i shqetësuar për sigurinë e stafit dhe pacientëve në Spitalin Al-Shifa, disa prej të cilëve ishin në gjendje kritike dhe të paaftë për të lëvizur ose evakuuar.

“Ka një pacient që kanë nevojë për operacion. Ne nuk mund të evakuojmë veten dhe ti lemë këta njerëz brenda. Si mjek, betohem të ndihmoj njerëzit që kanë nevojë për ndihmë,” citoi grupi i Dr. Mohammed Obeid, kirurg në këtë spital.
Komunikimet brenda Gazës kanë rënë periodikisht që nga fillimi i fushatës ushtarake të Izraelit muajin e kaluar – shpesh si rezultat i mungesës së energjisë ose ndërprerjeve e rrjetit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *