Osmani bashkë me gazetarët vizitojnë sallën “Boris Trajkovski”, përgatitjet për Samitin e OSBE-së në Shkup

Lajme Maqedoni

MPJ DO TË SHPENZOJË RRETH NJË MILIONË EURO VETËM PËR VETURA TË HUAZUARA

Maqedonia e Veriut do të jetë nikoqire e mbledhjes së sivjetme ministrore të OSBE-së, që do të mbahet prej 29 nëntor deri më 1 dhjetor në Shkup. Ministri i Jashtëm, Bujar Osmani gjatë një brifingu me gazetarët njoftoi se, në të do të marrin pjesë 76 delegacione nga vende anëtare dhe partnerë të OSBE-së. Ai tha se është një ngjarje shumë e rëndësishme, pasi në të pritet të sillen vendime për ardhmërinë e OSBE-së.

“Në thelb është ngjarja më e madhe, sepse për herë të parë OSBE është në krizë ekzistenciale si organizatë, e cila është themeluar nga viti 1975 me mision të ruajë paqen dhe sigurinë dhe të menaxhojë konfliktet. Për herë të parë nuk ka kryesues për vitin 2024, ndërsa duhet të caktohet dy vite më parë. Vendet janë të ndara rreth kësaj çështje. Pres që vendimi të sillet pikërisht në Shkup” – tha Osmani.

Në këtë samit të OSBE-së në Shkup, nuk dihet nëse do të merr pjesë edhe Ministri i Jashtëm rus, Sergej Lavrov, para së gjithash, për shkak të hapësirës së mbyllur ajrore në vendin tonë dhe tek fqinjtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *