Shteti harxhon 20 ton naftë dhe mazut, objektet publike ndotësit më të mëdhenjë në vend

Bota Lajme

Iniciativa qytetare “Shansa për qendër”, ka përcaktuar objekte publike ndotës në gjithë Maqedoninë e Veriut me qëllim që t’I nxisë qytetarët dhe organizatat që së bashku të bëjnë presion për më shumë para në luftën kundër ndotjes që do të ndahesh gjtë përgadaitjes së buxhetit të ri shtetërorë për vitin 2024.

Kjo organizatë vetëm në Shkup ka locuar 100 objekte publike, spitale, cerdhe, kazerma, gjyqe dhe objekte tjera që shfrytëzojnë naftë dhe mazut edhe pse qyteti ka nxehmje qendrore, ndërsa në gjithë Maqedoninë e Veriut ka gjithësejtë 700 objekte të tilla.

Nga organizata thotë se nuk ak qytet që nuk ka objekte të tilla që ndotin ajrin. Shkupi prinë I pari , porn ë gjendje më të mirë nuk janë as qytetet: Tetova, Kumanova, Manastiri, Prilepi, Shtipi, Gostivari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *