Tupançevski do të emërohet ambasador në Beograd, Sela në Berlin!

Lajme Maqedoni

Ish ministri i Drejtësisë, Nikolla Tuçançevski do të dërgohet si ambasador në ambasadën e Maqedonisë së Veriut në Serbi, ish drejtori i Agjencisë për Zbatimin e Gjuhëve, Ylber Sela shkon si ambasador në Berlin, ndërsa ish kryetari i komunës qendër, Andrej Zhërnovski shkon si ambasador në Bukuresht, këto ishin vetëm disa nga emrat që sot i zbuloi kreu i diplomacisë në vend, Bujar Osmani. Osmani tha se shumica e emërimeve tjera janë nga tashmë rrjeti ekzistues diplomatik.

“Për shembull, ish ministri i Drejtësisë, Tupançevski, i cili dërgohet në Beograd, siç është z.Ylber Sela, i cili është germanofon, ka mbaruar në Vjenë, profesor i çështjeve europiane dhe dërgohet në Berlin. Andrej Zhernovski në Bukuresht dhe z. Emil Kërstevski në Pragë. Këto janë njerëz jashtë rrjetit diplomatik, të tjerët janë drejtorë aktual të drejtorive në MPJ. Katerina Stavrevska që është drejtoreshë e Drejtorisë për NATO, dërgohet në Londër, Xhenk Sejfulla që është drejtor i Drejtorisë për BE dërgohet të Stokholm, pastaj Jasmin Kahil, drejtoreshë e Drejtorisë për vende jashtë Europës, dërgohet në Varshavë”, theksoi mes tjerash Osmani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *