‘Duhet të vërtetohen faktet’ – thotë Presidentja e Komisionit Europian për sulmin mbi spitalin në Gaza

Bota Lajme

Presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen sapo i tha Parlamentit Evropian se nuk ka asnjë justifikim që të goditej një spital plot me civilë në Gaza, duke e quajtur shpërthimin në spitalin Al Ahli një “tragjedi të pakuptimtë”.

“Duhet të vërtetohen të gjitha faktet dhe përgjegjësit duhet të japin llogari”, tha ajo, pa ia vënë fajin askujt.

Von der Leyen është përballur me disa kritika për vizitën e saj në Izrael javën e kaluar, në të cilën ajo nuk e paralajmëroi mesazhin e saj të solidaritetit duke theksuar se Izraeli gjithashtu duhej të ndiqte ligjin humanitar.

Në fjalimin e mëngjesit të sotëm ajo bëri të qartë se “Evropa qëndron me Izraelin në këtë moment të errët”, duke shtuar se Izraeli kishte të drejtë të mbrohej në përputhje me ligjin ndërkombëtar.

Por ajo theksoi gjithashtu se BE-ja ka qenë gjithmonë donatori më i madh për palestinezët dhe “kjo nuk do të ndryshojë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *