Amnesty International: Dënimi kolektiv që Izraeli u bën civilëve të Gazës, krim lufte

Bota Lajme

Bllokada e Izraelit në territorin me popullsi të dendur “e ka zhytur Rripin e Gazës në errësirë ​​dhe do të përkeqësojë një katastrofë humanitare të vazhdueshme”, tha në një deklaratë Amnesty International.

“Dënimi kolektiv i popullatës civile të Gazës përbën një krim lufte, është mizor dhe çnjerëzor”- tha ai.

Amnesty rithekson se civilët palestinezë nuk janë përgjegjës për krimet e Hamasit dhe grupeve të tjera të armatosura palestineze dhe Izraeli nuk duhet, sipas ndërkombëtarëve ligj, bëji të vuajnë për akte në të cilat nuk luajnë asnjë rol dhe nuk mund t’i kontrollojnë.

Amnesty i kërkoi gjithashtu komunitetit ndërkombëtar “të punojë drejt një marrëveshjeje mbi korridoret humanitare”, në Gaza, ku më shumë se 423,000 njerëz janë zhvendosur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *