Lagjia më e pasur e Gazës me pamje fantastike nga Mesdheu u shkatërrua në pak ditë, Banorët: Do të vdesim të gjithë!

Bota Lajme

Para luftës, ishte lagjia më e pasur në qytetin e Gazës, me dyqane, kafene dhe një pamje fantastike nga Mesdheu. Sot ajo është e mbushur me gërmadha pas bombardimeve të qeverisë së Izraelit, dhe siç raportohet e tillë do të jetë situata ndoshta dhe për muajt e ardhshëm.

“Lagjia e Rimal-it”

Banorët e Rimalit as nuk e kishin imagjinuar se pas kaq shumë kohësh, lagjia e tyre do ishte epiqendër konflikti. E ndodhur vetëm 3 kilometër larg qytetit, Rimal ka qenë gjithnjë një zonë mjaft e populluar.

Karam Maher, një 18-vjeçar banor i Gazës, tha për The Daily Telegraph: “Ne menduam se urdhri i evakuimit ishte një thashethem derisa një oficer policie izraelite thirri babanë tim dhe i tha atij se ne duhet të iknim sa më parë prej aty, ose do përfundonim të vdekur”.

Tashmë familja e tij dhe Karam janë vendosur në një hotel pranë Rimalit. Ai shton: Nuk dinim ku të shkonim, asgjë nuk është si shtëpia. Edhe këtu dëgjohen shpërthimet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *