Rusia po rekruton mercenarë nga Serbia për luftën në Ukrainë – një ndër rekrutuesit kryesor është djali i Sllobodan Millosheviq

Bota Lajme

Më 15 shtator, Vladimir Putin tha se Rusia nuk do të rekrutojë mercenarë të huaj në ushtrinë e saj dhe nuk ka nevojë për “njerëz nga jashtë”.

Megjithatë, menjëherë pas kësaj, një grup tjetër prej 30 mercenarësh nga Serbia fluturuan drejt Moskës për t’iu bashkuar Divizionit 106 Ajror. Kush dhe si po rekruton qytetarë të vendeve të tjera për ushtrinë ruse, zbuloi Shërbimi rus i BBC-së.

Moska po përpiqet të rekrutojë deri në disa qindra qytetarë serbë për të marrë pjesë në luftën në Ukrainë.

Udhëheqës kryesor të rekrutimit janë komandanti serb Davor Savicic, i cili ka luftuar në lindje të Ukrainës që nga viti 2014; Aleksandar “Surgeon” Zaldostanov, udhëheqësi i “Ujqërve të Natës”; dhe djali i ish-presidentit të Jugosllavisë, Sllobodan Milosheviq, Marko, i cili jeton në Rusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *