Ruskovska: Propozimi i grupit punues për Kodin Penal ishte krejtë ndryshe

Lajme Maqedoni

Ish shefja e Prokurorisë për ndjekje të kriminalitetit të organizuar dhe korrupsionit, Villa Ruskovska, ka qenë pjesë grupit punues që kanë bërë ndryshimet e Kodit Penal. Ajo hedhë poshtë pretendimet se bëhet fjalë për ndryshime që janë me flamurin evropian dhe se me procedurë të shpejtë janë sjellë në Parlament.

“Propozimi jonë është krejtësisht ndryshe. Kemi bërë vepër të vecantë penale për furnizimet publike ndërsa dënimet ishin si para se të ndodhin ndryshimet”, thotë Ruskovska.

Grupi punues është formuar në dhjetorë të vitit 2022 dhe në të kanë marrë pjesë, gjyqtarë, përfaqësues të Komitetit të Helsinkut, avokat. Kryetarë I grupit punues ka qenë Vllado Kambovski, mes të tjerëve kanë marrë pjesë edhe ish ministri i drejtësisë Nikolla Tupancievski dhe shefi i prokurorisë së Shkupit, Gavrill Bubevski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *