Mavrovë – Rostushë/ Arinjtë, “zotrinjë” të paprekshëm në oborret e shtëpive, qytetarët kërkojnë ndihmë

Lajme Maqedoni

Me ligjin për gjyeti, arnjtë e murmë janë të mbrojtur dhe në kërkim të ushqimit ata vijnë edhe në rjone të banuara.
Qyetetarët e këtij rajoni, ankohen se ëhtë shtuar shumë numri I arinjëve dhe ata ecin lirshëm nëpër obore të shtëpive dhe në shumë raste kanë hyre edhe në shtëpia. Banorët e rajonit Mavrovë – Rostushë, kanë kërkuar nga qveria deh Qendra për menaxhim me kriza që të shpallet gjendje krize, për shkak se mund të rezikohet jeta e qytetarëve nga arinjtë e murmë.
Deputetja e LSDM-së, Belkisa Zeqiri duke komentuar letrën e minsitres për ambientin jetësirë, Kaja Shukova, ka deklaruar se banotrët e kësajë ane kanë kërkuar nga qendra për menaxhim me kriza dhe qeveria që të shpallet gjendje e jashtëzakonshme dhe në ndërmeren masat për mbrojtjen e qytetarëve nga arinjtë e murmë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *