“Cmimi i garantuar”, nga sot 30% ulje për pijet, pemët dhe perimet

Lajme Maqedoni

“Cmimi i garantuar” që vec ka filluar të praktikohet te 50 produkte nga industria ushqimore, e mishit dhe e bukës, nga sot do të vlejë edhe për pijet joalkoholike, pijete gazuara dhe të pa gazuara uji dhe bira. Përvec pijeve ulet edhe niveli I përfitimit nga pemët dhe perimet.

Me këto masa, organet kompetente presin uljen e cmimeve edhe të produkteve ushqimore nga 10 – 30% dhe stabilizimin e inflacionit deri në fund të vitit.

Tregtarët e vegjël janë të detyruar që ti ndryshojnë cmimet dhe ti shënojnë me mbishkrimin “cmime të garantuara”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *