“Te specat nga Maqedonia janë gjetur mbetje te pesticidit Formatenat, Reziku është i lartë”

Lajme Maqedoni

Kroacia ka zbuluar se specat që eksportohen nga Maqedonia në këtë vend përbajnë sasi të mëdha të elementeve toksike si pesticide Formetanat, ka publikua të mërkurën sistemi evropian për paralajmërim të shpejtë për tregëti me ushqime.

“Te specat nga Maqedonia eVeriut janë gjetur mbetje te pesticidit Formatenat, Reziku është I lartë”, thuhet në komunikatë.

Vendi I aplikimit është Kroacia. Supozohet se pesticide është gjetur nga analizat që u janë bërë specave, por nuk informacione se sasia e eksportuar është kthyer prap.

Pesticidi Formetanat shfrytëzohet për kultivimin e perimeve dhe është shumë efikas, por  në BE është e ndaluar sepse mund të ndikojë në shëndetin e njeriut.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *