Ministri i kënaqur me uljen e çmimeve, por jo edhe qytetarët

Lajme Maqedoni

Ministri i ekonomisë,  Kreshnik  Bekteshi, sot ka bërë një xhiro në teren për të parë se si realizohet vendimi qeveritarë për uljen e çmimeve.

Entuziazmi i ministrit Bekteshi dhe xhiroja e tij në markete, nuk sjellë më shumë shpresë tek qytetarët që enden nëpër markete me shporta të shprazura.

Bekteshi I kënaqur, por jo   edhe qytetarët, ata thonë se ulja për 10% e çmimeve të produkteve ushqimore nuk u lë më shumë para në buxhetin familjarë.

“Të gjitha vendimet janë sjellë në konsultime me Odat ekonomike”, ka deklaruar Bekteshi.

Qyetatrët thonë se ka ulje të  çmimeve , por kjo nuk vërehet  dhe nuk është aq sa duhet, për shkak të rritjes së madhe të  çmimeve.

Derisa zyrtarët lavdërohen se punojnë në uljen e çmimeve,  qytetarët reagojnë se ulja e cmimeve është e vogël sepse më parë është lejuar që të ketë rritje pa kontrollë të çmimeve dhe se ulja prej 10 %  nuk ndikon edhe aq në buxhetin familjarë,  çmimet për ta mbeten sërish tej mase të larta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *