Punonjësit shëndetësorë shtrojnë 5 kërkesa, kryesorja pagat qesharake të rriten 30%

Lajme Maqedoni

Sindikata e Pavarur e punëtorëve shëndetësorë ka dërguar 5 lërlesa deri te krzeministri, Kovaçevski dhe Ministri I shëndetësisë, Fatmir Mexhiti. Nër 5 kërkesat është rritja e pagave me 30 % dhe nëse organet kompetente nuk përgjigjen ata paralajmërojnë protesta.

Sipas Sindikatës së Pavarur, punëtorët shëndetësorë janë sjellë në fund, dhe nëse nuk plotësohen kërkesat ata do të dalin në protesta dhe do të kërkojnë drejtësi për një jetë normale.

Paga fillestare e punëtorit shëndetësorë, laborant, motër medicinal, fiizoterapeud është 20.700 denarë me më shumë përvojë pune mund të arrij deri në 25 denarë, ndërsa paga më e lartë e mjekut specjalist është 45, 000 denarë.

Kerkesa e parë është rritja e pagave me 30%.k ërkesa e dytë ka të bëjë me ndryshimin e marrëveshjes kolektive në sistemin shëndetësorë. Përvojë pun të benifiyuar për institucionet e rentgenit dhe të gjithë të punësuarve në

Kërkesa e katërt është që kontributi për infeksiont të rritet nga 1% në 4 % dhe kërkesa e 5 është transformimi urgjent të marrëdhënieve të punës drejt të rinjëve në qendrat shëndetësore nga kontartat e përcaktuara në kontrata të pa përcaktuara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *