Media turke publikon foton e gjashtë të ekzekutuarve në Greqi, hetohen celularët dhe ADN e tyre

Bota Lajme

Autoritetet greke po vazhdojnë hetimet në lidhje ekzekutimin e 6 shtetasve turq në Lutsa, Greqi.

Janë hetuar telefonat celularë të viktimave, provat e gjetura në shtëpinë që jetonin me qira dhe prova të mbledhura pranë vendit ku ndodhi masakra.

Viktimat thuhet se kishin mesazhe të shkruara në turqisht në telefonat e tyre celularë, ndërkohë që policia greke ka analizuar përmbajtjen e tyre për të përcaktuar se me kë po flisnin dhe nëse dikush i kishte informuar se ata ishin shënjestruar, nga një grup kriminal rival.

Mirëpo, nga gjetjet në veturë, valixhet dhe sendet e tjera personale të gjetura, u konstatua se të gjashtë po përgatiteshin të largoheshin menjëherë nga vendi.

Brenda shtëpisë ku jetonin në Artemisa nuk u gjetën as armë, as drogë dhe asnjë element tjetër, përveç disa sendeve personale që do të vlerësohen përmes ADN-së.

Gazeta turke Milliyet ka publikuar një foto, ku sipas saj ndodhen gjashtë personat e ekzekutuar. Sipas gazetës, të ekzekutuarit janë Doruk Ersu Büyüktunç, Abdurrahman Tekrü, Ömer Kanza, Ozan Kaan Tozlu, Barış Çağan dhe Burak Tahmaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *