Mihael Rot: Procesi i anëtarësimit duhet të reformohet dhe vendet kandidate duhet të inkorporohen

Lajme Maqedoni

Mihael Rot me gjashtë propozime për reformimin e procesit të integrimit evropian të vendeve të Ballkanit Perëndimor

Njerëzit dhe qeveritë në rajon kanë nevojë urgjente për përfitime konkrete nga anëtarësimi në Bashkimin Evropian. Për të arritur këtë, procesi i anëtarësimit duhet të reformohet dhe vendet kandidate duhet të inkorporohen hap pas hapi në strukturat e BE-së përpara se të bëhen zyrtarisht anëtarë, tha Mihael Rot, kryetar i Komitetit të Punëve të Jashtme të Bundestagut gjerman dhe ish-ministër i Punëve të Jashtme të Gjermanisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *