Për aferë milionshe, gjykatësi flet me bankat të shprazura, Igor Janushebv, burg me kusht

Lajme Maqedoni

Një seancë gjyqësore, sjellë  një vendim favorizues përballë një afere të madhe korruptive sic ishte rasti I favorizimit të një kompanie kineze për autobus ku akuzohet N.P. “NQP”, Igor Janushev.

Gjykatësi Osman Shabani sot shqiptoi dënim me kusht prej dy vjetëve burgim për ish drejtorin e N.P. “NQP”, Igor Janushev, respektivisht për furnizimin me 200 autobusë kinezë në dy kate, duke favorizuar një kompani kineze.

Në seancën e sotme gjyqësore në sallë nuk ishte askush përpos trupit gjykues, gjegjësisht prezent nuk ishte as prokurorja Lile Stefanova, as Janushevi dhe avokatët e tij. Dënimi me kusht nënkupton që Janushev nuk do të shkojë në burg, nëse brenda 5 vjetëve nuk përsërit ndonjë vepër penale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *