Pendarovski firmos ndryshimet në Kodin Penal, krimi partiak merr rrehatin e përjetshme

Lajme Maqedoni

Presidenti I shtetit Stevo Pendarovski ka vendosur të nënshkruaj ndryshimet dhe plotësimet e ligjeve të Kodit Penal, njofton kabineti I presidentit.

“Me ndryshimet në Kodin Penal, të miratuar në Parlament nuk parashihet amnisti për vepra penale gjatë shërbime, përkundrazi dënime parashihen edhe më tej për autorët e veprave penale dhe në këto ndryshime rëndësi I është dhënë konfiskimit të zgjeruar të pasurisë. Në këtë pjesë ligji është harmonizuar me direktivat evropiane për ngrirjen dhe konfiskimin e pasurisë”, thuhet nga Kabineti presidencial.

Presidenti Pendarovski pret që masat për konfiskim të pasurisë të mos mbesin vetëm në letër ashtu sic ishte deri më tani, port ë praktikohet në realitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *