Foto/ Greqia në mëshirë të fatit, moti i keq “Daniel” shkakton dëme katastrofike

Bota Lajme

Për të tretën ditë, Greqia vazhdon të përballet me motin e keq “Daniel”, i cili ka shkaktuar dëme katastrofike, sidomos në Magnezinë, por edhe më gjerësisht në Thesali.

Veçanërisht në Kardicë dhe Trikalla ka pasur probleme të theksuara në orët e fundit për shkak të dukurive të përmbytjeve.

Për orë të tëra ka mbetur e mbyllur pjesa e rrugës së Kombit nga Lamia në Katerin, e cila është rihapur në mëngjes.

Të gjitha linjat e trenave ndërmjet Athinës dhe Selanikut janë ndalur për shkak të tejmbushjes së Pinios, siç njofton Hellenic Train. Sot Një thirrje i është bërë edhe banorëve të Palamasit të largohen nga zonat nëntokësore dhe përdhese të ndërtesave për shkak të dukurive të përmbytjeve në zonë.

Ditën e sotme sipas meteorologëve, priten dobësim të reshjeve të shiut në një pjesë të madhe të Greqisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *