Grusht shteti në Gabon, ushtria anulon zgjedhjet, merr pushtetin pas 53 vitesh

Bota Lajme

Grusht shteti në Gabon. Oficerët e ushtrisë janë shfaqur në televizionin kombëtar për të thënë se kanë marrë pushtetin.

Dymbëdhjetë ushtarë njoftuan se anulonin rezultatet e zgjedhjeve dhe shpërndanin “të gjitha institucionet e republikës”. Ata shtuan se kufijtë e vendit ishin mbyllur “deri në një njoftim tjetër”. Ata anuluan zgjedhjet e së Shtunës, në të cilat presidenti Ali Bongo u shpall fitues. Përmbysja e presidentit do t’i jepte fund mbajtjes 53-vjeçare të pushtetit të familjes së tij në Gabon. Ky është grushti i tetë në ish-kolonitë franceze në Afrikë në tre vitet e fundit.

Gaboni është një nga prodhuesit kryesorë të naftës në Afrikë, ndërsa gati 90% e vendit është e mbuluar nga pyjet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *