Kovaçevski, në Forumin strategjik të Bledit pasdite do të ketë paraqitje në panelin e liderëve

Lajme Maqedoni

Kryeministri Dimitar Kovaçevski sot do të flasë në Forumin strategjik të Bledit i cili këtë vit është në temën “Solidariteti për siguri globale”.

Siç lajmëron raportuesi i MIA-s, Kovaçevski, në Forumin strategjik të Bledit pasdite do të ketë paraqitje në panelin e liderëve së bashku me kryetarin e Këshillit të Evropës, Sharl Mishel dhe kryeministrat e Sllovenisë, Robert Golob, Shqipërisë – Edi Rama, Kroacisë – Andrej Plenkoviq, Kospvës – Albin Kurti, Bullgarisë – Nikollaj Denkov, Serbisë – Ana Bërnabiq, Malit të Zi – Dritan Abazoviq dhe kryetaren e Këshillit të ministrave të Bosnjë e Hercegovinës, Borjana Krishto.

Kryeministri Kovaçevski do të realizojë edhe takime bilaterale me përfaqësuesit e posaçëm për Ballkanin Perëndimor, të Bashkimit Evropian, Mirosllav Lajçak dhe të Mbretërisë së Bashkuar, Sër Stjuart Piç, si dhe me kryeministrin kroat, Andrej Plenkoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *