Cmime të reja më të “kripura”, kanë arritur në markete për prodhimet e qumshtit

Lajme Maqedoni

Cmime të reja më të “kripura”, kanë arritur në markete për prodhimet e qumshtit. Bëhet fjalë për , Kashkavallin, jogurtin dhe djathin. Nëse deri më tani jogurti është shitur me 70 – 80 den, tash do të kushtojë 90 denarë. Kashkavalli I lopës që deri më tani ksuhtonte 500 denarë, tash do të kushtojë 600 denarë. Një kilogram djathë dhensh do të kushtojë 900 denarë, djathi I lopës do të ketë cmimin 400 denarë, ndërsa djathi I dhenve do të shitet për më shumë se 500 denarë.

E gjithë kjo ndodhë pasi u raportua ulje të inflacionit në 8.4%, ndërsa cmimet e produkteve u rritën.

Vetëm javën e kaluar cmimi I një pjesë të produkteve u rrit me 30 denarë.

 

Sipas tregtarëve cmimet e të gjitha produkteve të qumshtit do të rriten nga 5 deri 30 denarë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *