Skandal në Gjermani! Simbole naziste në bisedat mes policëve

Bota Lajme

Një grup tjetër brenda strukturave të sigurisë gjermane është zbuluar se ka imazhe naziste. Zyrtarët e Recklinghausen janë të shqetësuar nga ky incident, i dyti në muajt e fundit.

Prokurorët në Gjermani kanë zbuluar përmbajtje të paligjshme, duke përfshirë simbolet naziste në mesazhet e tyre që përfshijnë pesë oficerë nga tre rrethe të ndryshme policie.

Sipas Euronews, zbulimi u bë pas kërkimeve në rajonin e Rhine-Westphalian. Pesë burrat, të moshës 22 dhe 25 vjeç, dyshohet se kanë shkëmbyer simbole naziste në biseda dhe pornografi gjatë trajnimit të tyre, sipas Annette Milk, kryeprokurorja publike që heton rastin.

Tre nga të akuzuarit i përkasin selisë së policisë në Recklinghausen dhe një autoriteteve policore në Kleve dhe Borken.

Sipas Milk, zyra e prokurorit publik ka akuzuar tashmë ish-oficerin e policisë për shkëmbimin e simboleve ekstremiste të krahut të djathtë dhe posedim e shpërndarje të materialeve pornografike për fëmijë. Pas përfundimit të trajnimit, ai punoi për një kohë të shkurtër në komisariatin e policisë.

Kjo nuk është hera e parë që policia gjermane përballet me një skandal të tillë. Sipas informacionit më të fundit të ministrisë, nga fundi i korrikut, policia e Nordrhein-Westfalisë ka pezulluar ose ndëshkuar 105 incidente të sjelljeve ekstremiste të krahut të djathtë gjatë gjashtë viteve të fundit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *