Harxhimet jetësore gjithnjë e më të larta, inflacioni në muajin korrik 8, 4%

Lajme Maqedoni

Isntituti shtetërorë për statistikë në bazë të matjeve të bëra, ka deklaruar se infalicioni për muajin korrik ka qenë 8.4 %, ndërsa cmimet me pakicë u rritën për 4.9 %.

Sipas të dhënave të prezantuara sot, harxhimet jetësore për jetesë në muajin korrik janë rritur për nji përqind në krahasim me muajn korrik të vitit të kaluar.
Rritje të harxhimeve të jetesës janë vërejtur tek mishi dhe perimet për 12.6%, mielli dhe gruri 3.8 %, djathi 1.8 %.
Rritje të harxhimeve janë vërjetur në përqindje relativisht të vogël edhe në shumë shërbime dhe degë tjera industrial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *