Orë letrare në kalanë Nicës në Orash të Tetovës/Video

Lajme Maqedoni

Mërgimtarët e fshatit Orash të komunës së Jegunovcës me vetëorganizim mundohen që kalanë e Nicës ta kthejnë në vend turistik. Organizojnë manifestime, siç ishte ai i mbrëmshmi, me orë letrare me të ftuar nga Kosova, Shqipëria dhe Gjermani. Sipas organizatorit Qemal Rushiti, ky organizim ka për qëllim që të risjellë në kujtesë traditën dhe kulturën, ndërsa në anën tjetër kalanë e Nicës ta kthejë në vend turistik.

“Këtë herë ne organizuam pak më ndryshe, duke e kombinuar me pika muzikore, kemi pas pozitë nga të gjithë trevat tona nga Lugina, Kosova, Shqipëria, por edhe Gjermania. Manifestimi shpresoj se do të vazhdoj duke marr karakter më të madh jo si këtë radhë vetëm me orë letrare.”- deklaroi Qemal Rushiti, Organizator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *