LSDM: Ndryshimet kushtetuese i hapin rruge integrimit

Lajme Maqedoni

“Për shkak të partneritetit funksional me BE-në që kemi, Komisioni Evropian miratoi edhe 100 milionë euro ndihmë makrofinanciare për Maqedoninë e Veriut, pasi më parë kemi marrë 160 milionë euro për zbutjen e pasojave ekonomike të pandemisë, si dhe një grant. 80 milionë euro për përballimin e krizës energjetike”.

“Kjo mbështetje do të vazhdojë, me shumë më tepër burime, përmes programeve dhe fondeve të reja, kur të bëhemi anëtarë të Bashkimit Evropian. Prandaj është e rëndësishme që të gjithë deputetët të mbështesin ndryshimet kushtetuese, pas së cilës do të hapen kapitujt e parë dhe do të përshpejtohet seriozisht procesi i negociatave, për të realizuar qëllimin strategjik – anëtarësimin në BE deri në vitin 2023”, thonë nga LSDM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *