SHBA, një adoleshente burgoset për shkak të abortit

Bota Lajme

Një adoleshente amerikane është dënuar me 90 ditë burgim, pasi ka marrë pilula për abort për t’i dhënë fund shtatzënisë, dhe më pas e ka asgjësuar fetusin me ndihmën e nënës së saj.

Celeste Burgess, tani 19-vjeçare, është shpallur fajtore për fshehje ilegale të trupit të njeriut, pasi e ka kryer abortin pas javës së 20-të të shtatzënisë, dhe kështu e ka shkelur kufizimin e vendosur nga Nebraska.

Nëna e saj, Jessica Burgess, 42-vjeçare, përballet me pesë vjet burgim që i ka ndihmuar vajzës.

Nebraska tani e ndalon abortin pas javës së 12 të shtatzënisë.

Policia i ka nisur hetimet për nënën dhe vajzën në qershor të vitit 2022, para vendimit të Gjykatës Supreme të Shteteve të Bashkuara, e cila e ka përmbysur të drejtën për abort, dhe ua ka lënë në dorë shteteve që të hartojnë rregullore për këtë procedurë.

Atëbotë, nëna dhe vajza, që atëherë ishte 17-vjeçare, kanë jetuar në Nebraska, ku abortet kanë qenë të ndaluara pas javës së 20-të të shtatzënisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *