Personat me nevoja të posaçme nuk do marrin rritje të shtesave sociale prej 78%

Lajme Maqedoni

Personat me nevoja të posaçme nuk do marrin rritje të shtesave sociale prej 78% aq sa kishin kërkuar përmes ndryshimeve ligjore, e as rritjen e orëve të asistencës personale prej 80 në 160 në muaj. Kjo pasi deputetët nuk i votuan ndryshimet ligjore të cilat i premtuan se do t’i votojnë. Nga Koalicioni “Ndryshojmë” shprehen të revoltuar duke thënë se shteti nuk kujdeset aspak për nevojat dhe brengat e tyre shëndetësore.

“Është e dhimbshme dhe turp që mos të të lejoj që mos na japin 100 euro për shtesat, është turp që asistent të kesh 4 orë në vend se të kesh 8 orë. Nuk kërkojmë diçka që nuk na përket, por diçka që na takon në bazë të Konventës për të drejtat e personave me handikap. 9:00 SI paska buxhet për pagat e tyre nga 2000 euro ndërsa për ne, 15.000 persona shfrytëzues të mbrojtjes shëndetësore nuk kanë nga 100euro të ju miratojnë”, tha Suaret Alishan, Koalicioni “Ndryshojmë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *